Igazolások

Kedves Szülők!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket az orvosi igazolásokkal kapcsolatban. A szülői kompetenciát növelő, és a szakmailag indokolatlan orvos beteg találkozásokat csökkentő törekvéseink a bürokratikus rendszer miatt sajnos nagyon lassan haladnak. Az elindított szülői nyilatkozatot kiállító kezdeményezésünk egyelőre több helyen is falakba ütközött. Természetesen ennek következményeit nem akarjuk a sem a szülőkre, sem a gyermekekre hárítani.

Jelen helyzetben két utat tudunk az intézménybe járó, beteg gyermekek ellátására felajánlani.

  1. A rendelőben, rendelési időben, előzetes időpontfoglalást követően https://fiokarendelo.hu/idopontfoglalas), illetve-amennyiben nincs már szabad időpont, akkor érkezési sorrendben - megvizsgáljuk a beteg gyermekeket. Az otthoni gyógyulási időt követően elektronikus orvosi igazolást állítunk ki.

 

  1. Amennyiben a gyermek állapota nem indokolja a személyes megjelenést, abban az esetben telemedicinális ellátás keretében látjuk el a betegeket. Ezt az ellátást az orvosvalasz.hu (GDPR kompatibilis rendszer) honlapon keresztül tudjuk végezni, ahova előzetes regisztráció szükséges. A szülő elindít egy esetet - informálja az orvost a gyermek tüneteiről, panaszairól, az orvos erre reagál, tanácsokkal látja el a szülőt. Amennyiben a gyógyulás során a gyermek állapota továbbra sem igényel személyes vizsgálatot, ezt a szülőnek jeleznie kell, az esetet lezárjuk, az orvosi igazolást a programon keresztül elektronikusan elküldjük.

 

Természetesen a telemedicinális ellátás során is bármikor kezdeményezhető személyes vizsgálat, ha a gyermek állapota súlyosbodik.

A telemedicinális keretek között, ha a betegséget visszamenőleg jelzik számunkra, nem fogjuk tudni biztosítani sem az ellátást, sem az orvosi igazolást.

Összefoglalva a rendelő továbbra is mindenkinek nyitva áll rendelési időben-mely a honlapunkon https://fiokarendelo.hu/, illetve facebook https://www.facebook.com/fiokarendelo oldalunkon elérhető.

Orvosi igazolást a gmail-es rendszeren keresztül a továbbiakban nem tudunk küldeni, de telemedicinális ellátás keretében a gyógyulást követően ez igényelhető. Kérjük, továbbra se keressenek minket személyes, családi okok miatt orvosi igazolás kiadása ügyében!

 

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!