Koronavírus fertőzés

Kedves Szülők!

Tekintettel a járványügyi helyzetre, a rendelőben a betegellátás minél további fenntartása érdekében új eljárásrendet vezetünk be. Megértésüket köszönjük!

 

 

Kedves Szülők!

Az új típusú koronavírus járvány megfékezésére a kormányzat által kihirdetett veszélyhelyzet és a deklarált személyes izolációs ajánlások alapján új, egyéni eljárásrendet vezetünk be rendeléseinken.

Az intézkedések az Önök, gyermekeik és a lehetőség szerinti minél tovább fenntartható alapellátás biztosítása céljából történnek.

Mivel a fertőzések átadásának különösen kedveznek az orvosi várótermek, az ott zárt helyen történő várakozások, ezért 2020.03.16-tól a következő változások lépnek életbe:

BETEGRENDELÉS:

KORONAVÍRUS gyanú esetén TILOS a rendelőbe jönni! Telefonon kell egyeztetni velünk, vagy a zöldszámot (06-80-277-455, 06-80-277-456) hívni.

Kérünk minden beteget, hogy belépés után MOSSON KEZET, használja a kirakott KÉZFERTŐTLENÍTŐT, és amennyiben légúti (köhögős) panaszai annak, viseljen sebészi SZÁJMASZKOT.

A VÁRÓTERMET lezárjuk, a betegek beengedése egyesével történik.

Az ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS működik, az első fél órát kizárólag sürgős esetekre tartjuk fenn.

Kérünk mindenkit, hogy kizárólag INDOKOLT esetben jöjjön a rendelésre, a halasztható kérdéseket, régóta fennálló panaszokat emailben egyeztessük. Amennyiben bizonytalanok az orvosi vizsgálat indokoltságát illetően, emailben, vagy a rendelői telefonon tudjuk ezt megbeszélni.

Egy gyermek csak egy KÍSÉRŐVEL érkezzen.

Az egészségügyi személyzettel való kontaktus szintén minimalizálásra kerül: a rendelőben tartózkodás várhatóan 5-10 PERC lesz, csupán a legszükségesebb vizsgálatokra, kikérdezésre, terápiás javaslatokra korlátozódik.

A vizsgálat a jelenleg rendelkezésre álló VÉDŐFELSZERELÉSEK használata mellett történik.

Betegek után FELÜLETFERTŐTLENÍTÉST végzünk.

Kérjük, hogy mindenki a rendelőbe lépés előtt készüljön fel az alábbi KÉRDÉSEKRE:

  • miért érkezett, mi a panasza
  • mióta tart
  • kivel érintkezett
  • mi tett eddig a gyógyulás érdekében

Mivel az oktatási intézmények, óvodák, bölcsődék zárva tartanak, ezért IGAZOLÁST nem adunk ki.

Gyermekápolási díj, TÁPPÉNZ csak betegség esetén adható. Kizárólag gyermekfelügyelet esetén ezt nincs módunkban kiadni (rendelet szabályozza).

Papír alapú recepteket nem adunk ki, miniszteri rendelet engedi az

E-RECEPTEK használatát, melynek kiváltásához a gyermek TAJ számára, és a szülő személyi igazolványára van szükség.

Az egyetlen papír alapú igény a BEUTALÓ lehet, ez a távolról igényelt e-receptekkel együtt emailen kérhető. A beutalók átadását kizárólag előre egyeztetve van módunk kiadni, miután visszajeleztünk annak szükségességéről.

A NEM PRAXISUNKHOZ tarozó betegek a rendelést csak olyan esetekben keressék, amikor a saját orvos rendelési idejének megvárása egészségkárosodással fenyegetne. Ha esetükben ez fennáll, fogadni kizárólag a mindenkori rendelés első fél órájában tudjuk.

TANÁCSADÁS:

Amiatt, hogy egyszerre két családnál több ne legyen a váróba, a következők betartását kérjük:

Egy gyermek csak egy KÍSÉRŐVEL érkezzen.

A megadott időpontra PONTOSAN érkezzenek, aki késik új időpontot fog kapni, hogy ezzel is a zsúfoltságot elkerüljük.

A KÖTELEZŐ VÉDŐOLTÁSOKAT (különösen egy éves kor alatt) nem halasztjuk, hiszen az a célunk, hogy a védőoltással megelőzhető betegségeket ne kapják el gyermekek.

A KÉT ÉVESNÉL nagyobb gyermekek státuszvizsgálatának halasztását javasoljuk.

Kérjük a fent leírtak elfogadását, az együttműködést.

Köszönettel:

 

dr. Duka Krisztina

alapellátó gyermekorvos

 

 

 

 

 

 

Kedves Szülők!

 


Az alábbi ábrákat, tájékoztatókat, gyermekgyógyász kollégáim készítették. Kérem, amennyiben érinti Önöket a probléma, igyekezzenek eszerint eljárni, így fogjuk tudni mindenki számára a legnagyobb biztonságot nyújtani.