Koronavírus fertőzés-védőoltás

Kedves Szülők!
 

Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy előreláthatólag 2021. december 14-től lesz lehetőség az 5-11 éves korosztály COVID-19 oltására.

Várhatóan két helyszínen fog zajlani a vakcináció: kórházi oltóponton, gyermekorvosi rendelőben.

Az oltópontra valószínűleg december 8-tól lehet időpontot foglalni online (a december 14. utáni időszakra). Ez egy bejáratott munkamenettel rendelkező helyszín, vélhetően itt gördülékenyen, nagy számban fog menni a védőoltás beadása.

A házi gyermekorvosi rendelőkben történő oltások szervezése nagy feladat a betegellátáson túl, ennek pontos szervezésére még nincsen forgatókönyvünk.

Jelenleg az országos háziorvosi hálózat egy előzetes igényfelémérést készít arról, hogy kik azok, akik a rendelőben vennék fel a védőoltást.

Emiatt kérem, hogy írjanak a fiokarendelo@gmail.com e-mail címre azok, akik szeretnék a praxisomban az oltást beadatni. A tárgy mezőben szerepeljen: "COVID oltás 5-11". Az üzenetben pedig teljes név, születési dátummal.

Az e-mailekben egyedi kérdésekre nem biztos, hogy jelenleg fogok tudni válaszolni, így néhány fontos dolgot megpróbálok előre tisztázni:

- Aki az elmúlt hónapban volt COVID-os szintén megkaphatja, de 3 hónapon belül az újrafertőződés kockázata alacsony, így első sorban most azoknak a jelentkezését várjuk, akik 3 hónapon túl voltak COVID-19 fertőzöttek.

- Fontos a minél nagyobb átoltottság, ebben a korosztályban is, mert: - egyre többen kerülnek kórházba - egyre több gyereknél tapasztalható a post-COVID - a gyerekek jelenleg a fő terjesztői a vírusnak.

- Lényegében egyetlen ellenjavallata az oltásnak, az aktuálisan zajló lázas betegség.

- Influenza oltással adható együtt is.

- Csak a Pfizer-oltást adjuk, más nem adható még ennek a korosztálynak.

 

Üdvözlettel,

 

Duka Krisztina

 

 
 
Kedves Szülők!
Az alábbi tájékoztatót alapellátó gyermekorvos kollegák készítették, olvassák bizalommal!